Zoeken
'Bonuskind' van Saskia Noort genomineerd voor de NS Publieksprijs 2021
Bonuskind van Saskia Noort is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2021.

'Bonuskind' van Saskia Noort genomineerd voor de NS Publieksprijs 2021

Gepubliceerd op 20 oktober, 2021 om 19:30, aangepast op 15 april, 2022 om 10:51

Om de titel Boek van het Jaar 2021 in de wacht te slepen, kan vanaf nu een maand lang door alle lezers gestemd worden via deze link. Op 17 november sluiten ’s avonds om 19.30 de stembussen, waarna in aanwezigheid van de genomineerden in de talkshow M op NPO1 door Margriet van der Linden bekend wordt gemaakt welk boek gewonnen heeft. Saskia Noort was al maar liefst zes keer eerder genomineerd voor haar titels: Stromboli (2018), Huidpijn (2017), Debet (2014), De verbouwing (2009), Nieuwe buren (2006) en De eetclub (2004).

Bonuskind is Noorts zevende nominatie voor de NS Publieksprijs en haar de achtste thriller. Het boek, dat in juli 2020 verscheen, was vorig jaar de best verkochte thriller van Nederland. De vertaalrechten zijn verkocht aan verschillende landen.

In Bonuskind wordt de vijftienjarige Lies op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten een tijdje te verdwijnen. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.

Boeken
Saskia Noort - Bonuskind
Saskia Noort

'Een verhaal dat je het liefst in één ruk uitleest. Een puike thriller.' **** De Telegraaf

Blijf op de hoogte

Volg de sociale media van Saskia Noort voor het laatste nieuws