FAQ
     

Veel gestelde vragen

Hoe autobiografisch zijn je boeken?

In het geheel niet. Ik heb nog nooit iemand vermoord, nog nooit aan partnerruil gedaan, gebruik geen drugs, kan niet zingen en ga zo nog maar even door. Als schrijver probeer ik me in te leven in de motieven van de meest uiteenlopende type mensen. Het is een uitdaging om in je fantasie hetgeen te beleven dat je in het echte leven niet durft te doen.

Hoe lang werk je aan een boek?

Het is net zoiets als een zwangerschap. Eerst is daar de conceptie, het idee, de aha-erlebnis. Het laat je niet los, heeft zich in je hoofd genesteld. Dan volgt de research; heeft iemand ooit eens iets dergelijks geschreven, is zoiets ooit echt gebeurd, welke karakters heeft het verhaal nodig? Als ik merk dat het verhaal beklijft en omvangrijk genoeg is, begin ik met schrijven. In totaal neemt dit hele proces een jaar in beslag.

Voor je volgende boek heb ik een geweldig idee. Mag ik het je toesturen?

Nee. Gelukkig heb ik genoeg ideeën voor nieuwe boeken. Soms zelfs te veel. Waarom schrijf je zelf niet een boek? In de bibliotheek kan je meer informatie vinden over het schrijven van een boek en het vinden van een uitgeverij. Succes!

Voor school moet ik een verslag maken over je boeken. Wil je mij meer informatie sturen?

Op deze website vind je korte boekbeschrijvingen, recensies en interviews. Meer informatie kan je vinden op scholieren.com of in de bibliotheek. Succes met je boekverslag!