Bibliografie
     

Boeken / De eetclub

ISBN: 9789041424426
BINDWIJZE: Paperback
OMVANG: 251 P.
PRIJS: €12,50

Evert Struyk komt bij een brand om het leven. Zijn vrouw en hun vriendenclub, `de eetclub , zijn geschokt. Dan wordt duidelijk dat bepaalde mensen belang bij Everts dood hebben.

Met een voorwoord van Kluun en een interview door Eva Hoeke.

Het was midden in de nacht toen Michel mij zachtjes wakker schudde en slaapdronken mompelde dat de telefoon ging.Ik kreunde, duwde mijn hoofd dieper in het kussen, hopend dat het rinkelen op zou houden, waarna langzaam het besef doordrong dat te lefoongerinkel midden in de nacht doorgaans betekent dat er iets vreselijks is gebeurd. Ik knipte mijn nachtlampje aan en keek op de wekker. Het was drie uur. Het gerinkel stopte. Michel zei dat we maar weer moesten gaan slapen. Het was waarschijnlijk een of andere gek, verkeerd verbonden, zoiets. 
En precies op dat moment rinkelde de telefoon weer. Het geluid leek harder en indringender te klinken, als een sirene. Mijn schoon moeders hart had het begeven. Mijn zus had haar baby verloren. Ik haastte me uit bed, schoot in mijn ochtendjas en rende de trap af, gevolgd door een naakte Michel. Beneden vond ik het driftig rinkelende apparaat op de bank. Mijn hart bonkte. Ik nam op, kijkend naar Michel, die zijn armen beschermend om zijn blote lichaam sloeg.
Aan de andere kant van de lijn hoorde ik geschreeuw en veel ruis. Een man riep paniekerig ‘Patricia!’. Ik hoorde voetstappen en gehijg. Een hoog, ingehouden gepiep van iemand die naar adem hapte en toen een lage, fluisterende stem.
‘Karen! Sorry dat ik jullie wakker maak…’
‘Patricia? Wat is er aan de hand?’
‘… Het is verschrikkelijk. Je moet komen. Het huis van Evert en Babette staat in brand… We moeten redden wat er te redden valt…
Iedereen komt hierheen. Ik heb ze allemaal gebeld…’
‘O god…’ Michel pakte mijn hand en keek me vragend aan. ‘Evert en Babette… de jongens… hoe zijn ze eraan toe?’
‘Luuk en Beau zijn ongedeerd. Babette is gewond… Ze zoeken Evert nog…’

"Het is vaardig geschreven, smeuiige kost en leest bijzonder gemakkelijk weg."

Crimezone

"Uitmuntend geschreven, puntig, vol vaart."

Eindhovens Dagblad

"Een heerlijke Nederlandse thriller."

Margriet

"Een lekkere thriller voor in de vakantiekoffer"

Elsevier

"Vaardige, spannende, soms verwarrende en bij vlagen zelfs subtiele thriller"

NRC Handelsblad

De eetclub trailer


Interview met Saskia Noort tijdens het Feest der Letteren